PDA

View Full Version : Ultimate Collection Lag Not Understood Windows 10


xRavenFilms
5th Oct 2017, 2:15 AM
So recently, if you've ever been on my Youtube, my computer was reset and I had to download my Ultimate Collection again. I saved everything from my previous game. But now my game seems to be lagging whenever I'm in a lot with more than two sims. My fps was normally 60, but when it's over a sim it drops to 7. I don't know if it's my graphics card (I mean I have a gaming laptop) or my game simply just needs to get used to the cc again? I've read on this category on forums that some people have the same problem but I don't know if my graphics rules needs to simply be changed. I saw this post with this link: http://www.simsnetwork.com/simpedia/the-sims-2/editions/the-sims-2/specials/graphics-rules-maker-improve-compatibility-with , but my computer gave me a warning.
It's very depressing that I can't film anymore for my series and other machinimas. I'm in desperate need to fix this problem.

My Specs:
https://imgur.com/Rvwvw7L

velvetina
5th Oct 2017, 3:14 AM
Must be that SecuROM reinstalled again after resetting your computer. Have you tried running the removal tool(This one) (https://support.securom.com/removaltool.html)? After that, you have to replace the .exe, otherwise SecuROM will come back.

Jojoa777
5th Oct 2017, 3:58 PM
I actually just noticed a problem with lag that I'm thinking is because of SecuROM. I'm having trouble figuring out how to replace the .exe though. I followed the directions here (http://leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=6688) and for some reason I can't seem to find a clear tutorial on downloading the right No-Cd.exe. I looked on this site (https://m0003.gamecopyworld.com/games/pc_the_sims_2.shtml) and for the life of me can't find any download links (every time I click on the file archive button I get an error message). Does anyone have foolproof advice for me on how to do this?

maxon
5th Oct 2017, 4:01 PM
The place to look for information about this issue is Leefish: http://leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=6688

Please don't discuss it any further here since some of what you have to do is against site rules.

Jojoa777
5th Oct 2017, 4:15 PM
Thank you so much! I'm sorry, I definitely didn't intend to break any rules.

xRavenFilms
6th Oct 2017, 2:17 AM
Must be that SecuROM reinstalled again after resetting your computer. Have you tried running the removal tool(This one) (https://support.securom.com/removaltool.html)? After that, you have to replace the .exe, otherwise SecuROM will come back.
I've done everything and installed the SecuROM Remover and noCD.exe . I don't know how to replace it in my TSBin folder though, and I opened it just through my downloads folder and it said I had the Directx9 error, What should I do?

maxon
6th Oct 2017, 2:22 PM
I've done everything and installed the SecuROM Remover and noCD.exe . I don't know how to replace it in my TSBin folder though, and I opened it just through my downloads folder and it said I had the Directx9 error, What should I do?
Ask about this over at Leefish. They are generally more aware of these issues than people here.